Igalo - Blatna Plaža


Igalo je poznato kao turističko mesto, a zahvaljujući radioaktivnom - morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore.

Blatna plaža – poznata je po svojem lekovitom blatu, nalazi se u primorskom gradu Igalo, pored reke Sutorina. Ujedno je i najduža hercegnovska plaža površine 9000 m2. Sastavljena je od ljekovitog pijeska (blata).

U njenom zaleđu je niz kafića, restorana, čuvena Titova vila i Institut Simo Milošević za čije potrebe se koristi njen ljekoviti pijesak.

Na plaži postoji plažni bar, a postoji i mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. U blizini se nalazi parking za automobile.

Na ovoj peščanoj plaži meštani i turisti mogu apsolutno besplatno da uživaju u spa i ljekvitom tretmanu sa blatom, I na taj način da leče reumatizam i ostale bolesti lokomotornog sistema.

Godine 1930. je izvršeno ispitivanje igaljskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši („Vichy“), koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost, ali tek nakon Drugog svetskog rata, na inicijativu Mirka J. Stijepčića, koji angažuje dr. Svetozara Živojnovića realizovani su davno doneti planovi o osnivanju lečilišta u Igalu, koje je Odlukom vlade Crne Gore od 1.XI 1949. godine konačno i osnovano.

Naši apartmani Monako smešteni su 100 metara od ove Blatne plaže.


Slike

 Blatna plaza Igalo apartmani slika 1

Blatna plaza Igalo apartmani slika 2


viber image logo

+382 67 558 240Recenzije gostiju

Person here

Boban Šundić

” Tek smo jedan dan ovde i oduševljeni smo gostoprimstvom i higijenom u apartmanu. U prizemlju Idea minimarket, a plaža na 60 metara. Odnos cena-usluga je 10+ “

Person here

Jovana

” Ambijent,udobnost, higijena... apsolutno sve besprekorno. Apartmani su dobro opremljeni i uz izuzetno ljubazne domacine ucinice vas srecnim i zadovoljnim tokom boravka u apartmanima Monako. “

Person here

Elizabeth Charles

” Great apartment and very clean! Tatjana and her family are great hosts, very kind and helpful.Herceg Novi is just a few minutes away by bus and you can easily walk there along the pier. “

location icon

Lokacija

Apartmani Igalo smjestaj - MONAKO


Adresa: Dubrovačka 1, Igalo


Tel: +382 67 558 240


Email: hotel-monako@hotmail.com


Radno vrijeme: Pon-Ned 24/7